WEDSTRIJD RS Decoratie Edegem - Konaktex Beringen  6 - 6  (2-3)

DATUM 19-09-2008  21:15

DOELPUNTEN 2’ El Haoual (1-0), 7’ Boujouh (2-0), 11’ Bayraktar (2-1), 15’ Grünholz (2-2), 16’ Grünholz (2-3), 27’ Boffin (2-4), 28’ Boffin (2-5), 31’ Salah (3-5), 32’ Bayraktar (3-6), 37’ Boujouh (4-6), 37’ Abdouni (5-6) en 39’ Boujouh (6-6).

VERSLAG Edegem was al weken van tevoren verwittigd dat voornamelijk grootmeester Grünholz het tempo uit de match zou halen. Wat de Hagenees ook vakkundig deed en Edegem trapte er met open ogen in en liet zich het tempo opleggen. Een zenuwachtige ref Deraeve zwaaide dan nog op veel punten met onnodige kaarten (vooral die van El Haoual en de tweede van Grünholz) en het plaatje is rond van een moeilijke thuismatch waar Edegem op de valreep nog een punt uit de brand sleepte maar wel zijn maximum kwijt is. Nochtans begon de partij uitstekend voor de thuisploeg met een snelle 2-0 voorsprong via El Haoual en Boujouh. Edegem miste kansen om de voorsprong te vergroten en na 11' milderde Bayraktar tot 2-1. El Haoual raakte tweemaal de staak, maar na 15' kon Grünholz alleen op doel afgaan en meteen 2-2. Een minuut later zelfde scenario en Grünholz schoot de bal schitterend in de verste hoek voor de 2-3 ruststand.

Wie dacht dat Edegem zijn lesje geleerd had en uit een ander vaatje zou tappen in de 2de helft kwam bedrogen uit. Opnieuw miste het gouden kansen terwijl Boffin tweemaal op snelheid de voorsprong uitdiepte tot 2-5. Toen pas werd Edegem echt wakker geschud en op pass van Jaffal mikte Salah de 3-5 tegen de tent. Edegem kreeg een sprankel hoop, maar Bayraktar schoot de 3-6 in. Met een mooie kopbal werd het 4-6 via Boujouh. Edegem rook dat er meer inzat en nog dezelfde minuut 5-6 via Abdouni. Edegem zette nu alles op alles en met succes want in de 39' werd het 6-6 via Boujouh. In de slotseconden kreeg Jaffal nog de kans op winst maar zijn bal belandde op de staak.